Πέμπτη 4 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Περιβαλλοντική ευαισθησία» ενάντια στο περιβάλλον...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΤΑ 4,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ οι κοινοτικές επιδοτήσεις για το περιβάλλον, μας δήλωσε περήφανος ο Γιώργος Σουφλιάς. Μέσα στον ορυμαγδό της ...οικολογικής μόδας, η Ευρωπαϊκή Ενωση δηλώνει «ευαίσθητη» για το θέμα!

Οποιος περιμένει, όμως, αυτά τα λεφτά να γίνουν πάρκα σε γειτονιές, να ενισχύσουν τις δασικές υπηρεσίες, να συμβάλουν στις αναδασώσεις, να θωρακίσουν τους εθνικούς δρυμούς, την πανίδα και τη χλωρίδα, θα ...περιμένει για πάντα.

Διότι η ενίσχυση τέτοιων τομέων από την ΕΕ, απλά, ...απαγορεύεται! Δε θεωρείται ...αναπτυξιακή προοπτική.

Τι επιτρέπεται; Να επιδοτούνται ιδιώτες για εναλλακτικές μορφές Ενέργειας, από όπου θα αγοράζει υποχρεωτικά η ΔΕΗ. Να επιδοτούνται «οικολογικές» ξενοδοχειακές μονάδες σε δάση για μεγαλοσχήμονες. Να επιδοτούνται οι επενδύσεις σε καμένα δάση και άλλα τέτοια...

Γιατί, είπαμε, η περιβαλλοντική τους ευαισθησία πάει πάντα μαζί με την «ελεύθερη αγορά». Επιδοτείται, δηλαδή, η «πράσινη» επενδυτική δραστηριότητα των πολυεθνικών. Που όλοι ξέρουμε πόσο ...σέβονται το περιβάλλον.

Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο από τις «πράσινες» αναπτύξεις, που επικαλούνται η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Ετσι, για να ξέρουμε τι λέμε...

ΕΙΝΑΙ ΧΩΜΕΝΟΙ και οι δύο μέχρι το λαιμό σε αυτή την ιστορία και όμως την επέλεξαν για να αποτελέσει το κέντρο της πολιτικής τους αντιπαράθεσης. Για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τη «Ζήμενς» μιλάμε, φυσικά...

Ακόμη κι αυτό το προτιμούν, από το να συζητήσουν την πολιτική ουσία των ευρωεκλογών. Δηλαδή, το ποιες στην πραγματικότητα είναι οι πολιτικές που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες.

Εκεί, ούτε να αντιπαρατεθούν μπορούν, ούτε να κατηγορήσουν ο ένας τον άλλον. Βλέπετε, οι αντιλαϊκές επιλογές είναι αδιαπραγμάτευτες και μη συζητήσιμες.


Γρηγοριάδης Κώστας

Στο κάτω κάτω, ξέρουν ότι με τα σκάνδαλα το μόνο που θα μείνει στο τέλος είναι η θολούρα. Αν υπάρξει πραγματική πολιτική αντιπαράθεση, φοβούνται πως θα ξεθολώσει το μυαλό του κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ